Ma 2019. február 17., vasárnap, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Megindultak a kivitelezési munkák

Több éves előkészítést követően megkezdődnek a község vízrendezésével kapcsolatos kivitelezési munkák Pély településen. Az önkormányzat több mint 400 millió forint európai uniós támogatást nyert a vízrendezés megvalósítására.

 

A beruházás előkészítése 2009-ben kezdődött el. Az elmúlt időszakban megtörtént a kivitelezés teljes előkészítése a tender tervei elkészítésén át a közbeszerzés lefolytatásáig. Az előkészítő munkát Közreműködő Szervezetként a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelte.

A gondos előkészítést követő eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása után nyílt lehetősége Pély Község Önkormányzatának arra, hogy megbízást adjon az összesen nettó 438,84 mFt elszámolható összköltséggel és 100%-os európai uniós támogatással megvalósuló projekt kivitelezési munkáira. 2012. május 21.-én indult el a csatornahálózat fizikai fejlesztése, amelyet a HEDÚT ’91 Kft. végez.

A beruházásról a 06-36/469-931 telefonszámon, továbbá a www.pely.hu/vizrendezes címen elérhető önálló honlapon is tájékozódhatnak az érdeklődők.